ZUS Oddział we Wrocławiu ul. Pretficza 11 – inwentaryzacja

0
315
ZUS Wrocław Pretficza elewacja frontowa
Elewacja frontowa budynek ZUS Wrocław Pretficza 11

Wykonaliśmy inwentaryzację architektoniczną zabytkowego budynku Oddziału ZUS we Wrocławiu przy ul. Pretficza 11. Zlecenie obejmowało pomiar, rozrysowanie wszystkich kondygnacji budynku, stworzenie planu zagospodarowania z mniejszymi przyległymi budynkami od strony dziedzińca, oraz zestawienie powierzchni wszystkich pomieszczeń.

Budynek ZUS Wrocław Pretficza
Inwentaryzowany budynek ZUS we Wrocławiu przy ul. Pretficza 11

Łączna powierzchnia głównego budynku to aż 12 226,74m2. Duże gabaryty do pomiaru nie były jedyną trudnością. Również kształt zabytkowego budynku (jedno skrzydło na planie jest w łuku) oraz podział funkcji na nieduże biura znacznie podwyższały poziom skomplikowania całego przedsięwzięcia.

Inwentaryzacja rysunki
Rysunki – rzuty budynku ZUS

Rysunki zostały przekazane zleceniodawcy w ustalonym terminie w formie elektronicznej oraz papierowej.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.